یکی از مهم‌ترین مواردی که هر نفر باید در نظر داشته باشد این است که زمانی که به روزرسانی برای سیستم عامل کامپیوترشان ارائه می‌شود حتماً هر چه سریع‌تر آن را نصب کنند. شرکت‌های سازنده سیستم عامل‌ها و یا توسعه دهنده آن‌ها به دلیل اینکه ممکن است نیاز باشد تا یک سری تغییراتی در هسته این سیستم عامل اجرا شود، یا اینکه یک سری نواقص و باگ‌های امنیتی در سیستم عامل رفع شود. همچنین ممکن است به دلیل اینکه نیاز است تا با پیشرفت تکنولوژی، امکانات جدید به این سیستم‌عامل اضافه شود آپدیت جدیدی را برای سیستم عامل خود را ارائه می‌کنند.

در نتیجه اگر ما بخواهیم از این تغییرات سیستم عامل و به روز شدن آن بی‌بهره نباشیم و امکانات جدیدی که ارائه شده است استفاده کنیم نیاز است که به آپدیت کردن سیستم عامل خود بپردازیم.

در این مطلب ما به طور کامل به شما آموزش بروزرسانی سیستم عامل لینوکس را ارائه خواهیم داد.

روش‌های به روزرسانی سیستم عامل لینوکس

از آنجایی که سیستم عامل لینوکس به صورت اپن سورس یا متن باز است، در نتیجه توسعه دهنده‌ها و شرکت‌های مختلفی توانسته‌اند بر روی هسته سیستم عامل لینوکس کار کنند و در نتیجه توزیع‌های مختلفی از آن را ایجاد کند.

روش‌های آپدیت کردن سیستم عامل لینوکس بسته به اینکه از کدام توزیع آن استفاده می‌کنید متفاوت است. ما در اینجا روش‌هایی را به شما آموزش می‌دهیم که بتوانید به راحتی آپدیت توزیع لینوکس خود بپردازیم.

استفاده از برنامه گرافیکی Update Software Center

درست است که هر توزیع لینوکسی ممکن است و روش آپدیت آن متفاوت است اما در تمامی آن‌ها اگر جستجو کنید نرم‌افزار گرافیکی تحت عنوان Update Software Center را مشاهده خواهید کرد. اگر دانش کافی از سیستم عامل لینوکس و دستورات ترمینال آن ندارید، به راحتی با استفاده از این نرم‌افزار و رابط گرافیکی که دارد می‌توانید هسته توزیع سیستم عامل خود و یا برنامه‌هایی که بر روی سیستم عامل لینوکس نصب شده است را آپدیت و به روزرسانی کنید.

در مقاله چرا خرید سرور اختصاصی لینوکس در اغلب مواقع بهترین گزینه برای میزبانی است؟ نیز می توانید در باره سرور های لینوکسی با سخت افزار قدرتمند ونحوه خرید آنها بصورت ارزان مطلع شوید.

ممکن است عده‌ای دوست نداشته باشند که از این نرم‌افزار گرافیکی استفاده کنند و ترجیح بدهند که از ترمینال لینوکسی و دستورات آن استفاده کنند تا سیستم عامل لینوکس خود را آپدیت کنند. در ادامه به بررسی این روش‌ها می‌پردازیم.

استفاده از دستور apt برای بروزرسانی لینوکس

یکی از دستورات پرکاربردی که در برخی توزیع‌های لینوکسی قرار دارد apt است. تعدادی از توزیع‌های لینوکسی که از این دستور پشتیبانی می‌کنند عبارتند از: اوبونتو، دبیان، کالی و

در مرحله اول کافیست که ترمینال توزیع لینوکسی خود را باز کنید. برای این کار در نوار جستجو Terminal را سرچ کنید و یا اینکه کلیدهای ترکیبی Ctrl + Alt + T را بفشارید.

در مرحله بعدی کافیست که در ترمینال، دستور زیر را وارد کرده و کلید اینتر را بزنید:

sudo apt update

زمانی که این دستور اجرا شود فقط به شما اطلاع‌رسانی می‌کند که آیا به روزرسانی برای برنامه‌های نصب شده بر روی توزیع لینوکسی شما وجود دارد یا خیر. برای اینکه این به روزرسانی‌ها دانلود و نصب شود نیاز است که از دستور دیگری استفاده کنید.

اگر آپدیتی برای نرم افزارهای توزیع شما ارائه شده باشد کافی است دستور زیر را در ترمینال وارد کنید تا به روزرسانی دانلود و نصب شود.

sudo apt upgrade

تا اینجای کار شما اگر آپدیتی فقط برای برنامه‌های نصب شده و روی توزیع لینوکسی ارائه شده باشد دانلود و نصب می‌کند. اما اگر بخواهید که هسته لینوکس توزیع خود را آپدیت کنید کافیست تا دستور زیر را وارد کنید:

sudo apt dist-upgrade

استفاده از دستور yum برای بروزرسانی لینوکس

اگر شما از یکی از توزیع‌های Centos یا Fedora و مشتقات آن‌ها استفاده می‌کنید، برای به روزرسانی لینوکس خود و برنامه‌های آن می‌توانید از دستور‌های زیر استفاده کنید.

ابتدا لازم است که دستور su -c yum update را وارد کنید. با استفاده از این دستور به شما اطلاع داده می‌شود که آیا به روزرسانی برای توزیع لینوکسی شما ارائه شده است یا خیر.

برای دانلود کردن و نصب این بروزرسانی‌ها نیاز است که به ترتیب دستورات زیر را وارد کنید:

1- sudo dnf upgrade –refresh

2- sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

3- sudo dnf system-upgrade download –releasever=25

4-sudo dnf system-upgrade reboot

سخن پایانی

در این مطلب ما به بررسی موضوع پرداختیم که چرا آپدیت نگه داشتن سیستم عامل مهم است و چگونه می‌توانیم سیستم عامل لینوکس و توزیع‌های مختلف آن را آپدیت کنیم.